Het Silk Cooking project begon in 2008 toen Massoud Hassani onderzoek deed naar zijn Afghaanse achtergrond en cultuur voor één van zijn projecten aan de Design Academy Eindhoven. Hij wilde een brug slaan tussen deze twee werelden van culturen en ze samenbrengen. En wat is een betere manier hiervoor danlekker eten, voedseltradities en recepten? 

Het Silk Cooking project bestaat uit verschillende potten en pannen, gebaseerd op de Afghaanse kooktechnieken en rituelen. Het design is geïnspireerd op de oude zijderoute tussen centraal-Azië en Europa, waar Afghanistan deel van uitmaakte.

Voor de ontwikkeling van het silk cooking project en de functionaliteit van de pannen, verdiepte Massoud zich samen met zijn moeder Parwin in de Afghaanse keuken en oude familierecepten. Zo ontstond het eerste idee voor Saphar kookboek. 

Een kleine proefversie van het kookboek (‘Moeders gerechten’, 2008) werd positief ontvangen en inspireerdeen motiveerde tot het samenstellen van Saphar kookboek. Het selecteren van recepten, verhalen, foto’s en het ontwikkelen en produceren van dit kookboek groeide uit tot een langdurig, secuur familieproject. 

De expositie van het Silk Cooking project in het Victoria & Alberts museum in Londen in 2019 was het laatste zetje dat de familie nodig had om dit tijdrovende proces af te ronden. Meer dan tien jaar na start van het project, is Hassani Holding BV, eigendom van de broers Mahmud (rechts) en Massoud (links), trotse uitgever van dit familieproject.
×
×

View full product info