Naanwai

Naanwai is another piece in the Silk Cooking set which was inspired by Tandoor, a 1 meter deep ground oven made out of raku clay,which is used to bake bread. The temperature inside Tandoor is so high that it allows the bread to be baked only in few minutes.Naanwai is a substitute for Tandoor that can be used in modern kitchen. First we put Naanwai on fire to preheat it to the required temperature. After the temperature is reached we flip around the upper part, which absorbed the heat, and we put the pastry into it and flip it back. With this method the bread can be cooked within 5 minutes.

De naam Silk Cooking is afgeleid van de term Silk Road die in de oudheid werd gebruikt om de handelsroute van Azië naar Europa aan te duiden. De handel op de zijderoute speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van beschavingen zoals China, het Indiase subcontinent, Perzië, Europa en Arabië, waardoor er langeafstands-, politieke en economische interacties tussen de beschavingen ontstonden. 

Afghanistan was een van de belangrijkste landen waardoor de route reisde. Als gevolg van culturele migraties van de zijderoute werd de Afghaanse cultuur beïnvloed door de diverse tradities van reizende kooplieden.Afghaanse kooktradities zijn geïnspireerd op China, Italië, India, Griekenland en buurlanden uit het oude Perzië. De combinatie van deze culturen zorgt voor diversiteit en innovatie in de kookmethodes en recepten van de Afghaanse keuken.

De Silk Cooking set, ontworpen door Massoud Hassani in 2010 als afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven. Het Silk-kookproject combineert traditionele kookmethoden die in het oude Afghanistan werden verbouwd, met moderne materialen en ontwerpen. De set brengt vergeten kookmethodes nieuw leven in die onze moderne samenleving zouden kunnen verrijken en een gezonder dieet zouden kunnen aanmoedigen.

De Silk Cooking set bestaat uit 4 hoofdproducten. Hieronder leest u meer over elk product.
×
×

View full product info