Awang

Awang is a masher with a container of 1.5 litres which can be used for various products ranging from garlick to watermelon. The person can easily make fresh watermelon juice without losing any of the taste qualities. Since the watermelon consists of 91% water almost the whole initial weight of the watermelon can be turned in to juice, at the same time leaving the seeds out.

De naam Silk Cooking is afgeleid van de term Silk Road die in de oudheid werd gebruikt om de handelsroute van Azië naar Europa aan te duiden. De handel op de zijderoute speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van beschavingen zoals China, het Indiase subcontinent, Perzië, Europa en Arabië, waardoor er langeafstands-, politieke en economische interacties tussen de beschavingen ontstonden. 

Afghanistan was een van de belangrijkste landen waardoor de route reisde. Als gevolg van culturele migraties van de zijderoute werd de Afghaanse cultuur beïnvloed door de diverse tradities van reizende kooplieden.Afghaanse kooktradities zijn geïnspireerd op China, Italië, India, Griekenland en buurlanden uit het oude Perzië. De combinatie van deze culturen zorgt voor diversiteit en innovatie in de kookmethodes en recepten van de Afghaanse keuken.

De Silk Cooking set, ontworpen door Massoud Hassani in 2010 als afstudeerproject aan de Design Academy Eindhoven. Het Silk-kookproject combineert traditionele kookmethoden die in het oude Afghanistan werden verbouwd, met moderne materialen en ontwerpen. De set brengt vergeten kookmethodes nieuw leven in die onze moderne samenleving zouden kunnen verrijken en een gezonder dieet zouden kunnen aanmoedigen.

De Silk Cooking set bestaat uit 4 hoofdproducten. Hieronder leest u meer over elk product.
×
×

View full product info